Svi litt, men ikke brenne. Svette litt, men ikke renne.
Det er visst salt og eddik som gjør kyllingen så fantastisk saftig på indisk restaurant, har jeg funnet ut. Her er oppskriften på grønn hvitløkskylling. Jeg lot kyllingen stå og trekke i grønnguffen over natten og vel så det, før jeg slang de inn i ovnen.
Oppskriften holder til 5 pers.
800 g benfri kylling
1 ss salt
2 ss eddik
10-12 fedd hvitløk
8-10 cm fersk ingefær
8-10 grønne chili uten frø
1 ss garam masala (krydder)
1 liten bunt frisk koriander
2 ss yoghurt naturell
1. Skjær kyllingen i passe store biter. Strø salt og eddik på stykkene. Prøv å presse ut vannet med hendene.
2. Bland resten av ingrediensene i en blender. Fordel på kyllingstykkene, og mariner i minst seks til åtte timer.
3. Tre på metallspidd (eller trespidd vætet i vann). Stek i 15-20 min i ovn så varm du overhodet får den, eller på grill. Server straks.
Jeg bakte nan-brød, men synes de i butikken er like gode. Hadde ikke krydder i, så får prøve igjen en annen gang. Raita er et must. Yoghurt, mynte, agurk, spisskummin. Jeg ville doblet porsjonen, for det er så innmari godt. Ris med hakkede mandler passet til. Kokte risen med stjerneanis, løk, kummin og nellik. Strødde hakkede mandler over for restaurantfølelsen... Indisk = NAM!
Naaaaaammenam... |
Ananas med krem, mandler og mynte. Det er så godt. Det er så enkelt. Og jeg visste det ikke før i dag. |
Dagens antrekk er en blå marokansk kaftan ala denne:
Dagens øl er Sol fra Mexico (blanding av kontinenter er da bare gøy):
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar