Hvorfor ikke bare bake kjeksene selv? Så slipper man å tenke på palmeolje og annet tulleri? Kjeks er vel det som i utgangspunktet inneholder mest transfett, men lager man de selv vet man ihvertfall hva som er i. Jeg brukte Melange margarin som inneholder soyaolje og kokosolje (høres ikke så veldig sunt ut det heller?)
300 g sammalt hvete grov
100 g hvetemel
150 g havregryn
170 g plantemargarin
3 modne bananer
1 ts salt
(jeg hadde i noen ss med vann for å få en smidigere deig)
- Smelt margarin og bland med alt det tørre.
- Mos bananene og ha i deigen.
- Sett deigen i kjøleskapet en times tid.
- Kjevle ut deigen, og press ut eller skjær figurer.
- Stekes i varmluftsovn på 200 grader i ca 10 min.
|
Ingrediensene |
|
Ha alt det tørre i bollen. |
|
Ha i smeltet margarin. |
|
Bananene var brune og ekle utenpå, men fine inni. |
|
Mos bananene og ha i deigen. |
|
Ferdig deig. Merkelig konsistens. |
|
Pepperkakeformer kan brukes til så mangt. |
|
To brett ble det. Klar for ovnen. |
|
Klar for kjeks! |
|
Ferdig! Avkjøl på rist. |
|
Akkurat plass i en 2 liters isboks. |
Deigen var vanskelig å jobbe med. Den smuldret opp og ville ikke høre på meg. Kanskje det ble litt lenge med 2,5 time i kjøleskapet? Kanskje det var dumt å ha vann i? Kjeksene ble ihvertfall ferdige og smakte ganske godt og ganske sunt. Kjeks skal ikke smake sunt, men det vet ikke Gullet. De smaker litt som Kornmo med banan. Banan-Kornmo! Store kjeks=lang ro. Gullet likte de, men klarte ikke spise mer enn en kvart (etter grøtmåltid).
Har du prøvd å bake babykjeks? Har du en annen oppskrift?
Flinke mamma og heldige gullet. Det så jo superdigg ut (men så elsker jeg pepperkaker da).
SvarSlett