I dag har jeg bakt igjen. Jeg har aldri bakt så mye som de siste ukene. Det er faktisk enklere enn jeg trodde. Er bare å smæsje alle ingrediensene sammen, og wops så har man en deig. Det som tar tid er hevingen, og da kan man gjøre andre ting. Som å leke med Trollet, underholde Trollet, mate Trollet, vugge Trollet i søvn, trene med Trollet , skifte på Trollet osv.
I dag bakte jeg Skappel-brødet og julekake. Litt slitsomt med den derre julekalenderen til mamma og pappa. I dag fikk de "Lunsj" på lappen. Da må det jo bakes.
 |
Verdens beste brød. |
 |
Ingrediensene til julekake x 2 |
 |
250 g smør smeltes i gryte. Tilsett 6 dl helmelk og 200 g sukker. Varm til fingervarmt. |
 |
Løs opp en pk tørrgjær i litt av væsken (evt tilsett en pakke tørrgjær med melet). |
 |
Ha væsken i en bakebolle. Tilsett 250 g rosiner, 2,5 ts kardemomme og ca 1 kg hvetemel. Elt sammen til en smidig deig til den slipper bollen. |
 |
Dekk med plast og hev i 30 min. Jeg setter bollen på det varme badegulvet . |
Gni bakebord og hender med smør. Elt deigen, del i to, elt delene, form til to runde kaker og legg på bakepapir. Snitt rundt kaken og trykk kaken ned på midten. Da holder den seg rund. Dekk med klede og
etterhev i 45 min. Pensle med sammenpisket egg blandet med 1 ts sukker og 2 ss vann.
 |
Stek på nederste rille på 175 grader i ca 45 min. |
 |
Avkjøle på rist. |
To store, gode, saftige julekaker. En halv ble spist på lunsjen. En skal gis til pappa i bursdagsgave. Resten skal spises på venninnelunsj i morgen. Har så mye brød og julekake igjen at jeg inviterte i en hast. Får se hvor mange som kan på så kort varsel i julerushet.
 |
Gave til pappa. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar