I dag bestemte jeg meg for å bake kake. Det er jo lørdag og godtedag. Jeg vurderte å kjøpe masse digg i butikken, men fant ut at jeg sannsynligvis ville kjøpe altfor mye, og ikke orke å spise opp. Selvkontrollen er for dårlig til å la restene ligge til neste helg, så jeg ville småspist hele uken. Derfor ble det kake istedet! Konfektkake! Verdens enkleste og beste sjokoladekake. Det tar 3 min å lage røren og 23 min i ovnen mens du koser deg med tv-titting (selvom det ikke er noe gøy på tv på lørdager).
Så kjedelig ser den ut:
Litt finere med melis:
Bittelitt finere på kakestativ:
(Blogging er bra for meg - dette stativet eller hva det heter, har aldri blitt brukt før...)
Perfekt myk og flytende inni:
Kaken er enda bedre dagen derpå når den har avkjølt seg og stivnet litt mer. Den er supergod og søt og fetende - NAM! Man blir mett av et stykke, men jeg spiser gjerne to, kanskje til og med tre om jeg vil bli ordentlig kvalm.
Her er oppskriften på verdens beste konfektkake:
4 egg
6 dl sukker
3 dl mel
8 ss kakao
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
200 g smeltet smør
- Rør eggene og sukkeret sammen - ikke eggedosis
- Sikt alt det tørre oppi og ha i smeltet smør
- Bland
- Hell i en rund form
- Sett kaken i ovnen på 200 grader (Hei! Finnes det ikke grade-tegn på mac?)
- Voilla - ferdig på 1-2-3-4-5!!!!
Den skal være god å bløt inni. Jeg liker den som sagt best avkjølt. Nam og kos deg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar