Translate

lørdag 10. november 2012

Konfektkake

Hei!

I dag bestemte jeg meg for å bake kake. Det er jo lørdag og godtedag. Jeg vurderte å kjøpe masse digg i butikken, men fant ut at jeg sannsynligvis ville kjøpe altfor mye, og ikke orke å spise opp. Selvkontrollen er for dårlig til å la restene ligge til neste helg, så jeg ville småspist hele uken. Derfor ble det kake istedet! Konfektkake! Verdens enkleste og beste sjokoladekake. Det tar 3 min å lage røren og 23 min i ovnen mens du koser deg med tv-titting (selvom det ikke er noe gøy på tv på lørdager).

Så kjedelig ser den ut:

Litt finere med melis:

Bittelitt finere på kakestativ: 
(Blogging er bra for meg - dette stativet eller hva det heter, har aldri blitt brukt før...)

Perfekt myk og flytende inni:

Kaken er enda bedre dagen derpå når den har avkjølt seg og stivnet litt mer. Den er supergod og søt og fetende - NAM! Man blir mett av et stykke, men jeg spiser gjerne to, kanskje til og med tre om jeg vil bli ordentlig kvalm.

Her er oppskriften på verdens beste konfektkake:

4 egg
6 dl sukker
3 dl mel
8 ss kakao
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
200 g smeltet smør


  1. Rør eggene og sukkeret sammen - ikke eggedosis
  2. Sikt alt det tørre oppi og ha i smeltet smør
  3. Bland
  4. Hell i en rund form
  5. Sett kaken i ovnen på 200 grader (Hei! Finnes det ikke grade-tegn på mac?)
  6. Voilla - ferdig på 1-2-3-4-5!!!!
Den skal være god å bløt inni. Jeg liker den som sagt best avkjølt. Nam og kos deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar